טיפול בפניות הציבור
מתלבטים איזה קורס מתאים לכם?
השאירו פרטים ונעזור לכם להחליט!
חוכמת ההמונים (אינטליגנציה קולקטיבית)
פרטי הקורס
נושאי הלימוד:
- מהי חוכמת ההמונים- אינטליגנציה קולקטיבית.
- התנאים להיווצרותה של חוכמת ההמונים, סוגי חוכמת המונים והשימוש בה.
- יתרונות חוכמת ההמונים לייעול תהליכים, חיסכון בעלויות, ייצור ושיפור שרשרת אספקה.
- חידוד אסטרטגיה ומסרים, תוך שימוש ברעיונות ההמונים.
- תהליך איסוף מגוון דעות ההמונים והצגתן באופנים המאפשרים קבלת החלטות מיטביות.
- חוכמת ההמונים כמענה לדילמות ארגוניות ייחודיות.
- חדשנות בזמן אמת לתועלת ההנהלה וכלל העובדים.
- מערכות ממוחשבות ואחרות לניהול בנק רעיונות.
מהי חוכמת ההמונים?
בשנים האחרונות התרגלנו למדוד הצלחה לפי ציונים במבחני אייקיו ,במבחנים פסיכומטריים, בלימודים אקדמיים או בהצטיינות יוצאת דופן בתחום זה או אחר. אלא שהולך ומתברר שאת היצירתיות והקידמה בעולם לא מניעים קומץ הגאונים שבחוד החנית. ולכן גם אם ארגון או עם יכיל מומחים מהשורה הראשונה הוא לא יצליח וישגשג יותר מארגון שלא- הסיבה לכך היא הגורם החזק בעולם – הקבוצות.
קבוצה שמכילה מספר רב של אנשים בעלי השכלה שונה, מגילאים שונים תצליח להגיע לתוצאות טובות יותר מאשר קבוצה של מומחים
נשמע לא הגיוני נכון?
אבל אם תחשבו רגע על ויקיפדיה וגוגל, התוצאות שמתקבלות בחיפוש באתרים אלו, מדויקות לא פחות מערכי אנציקלופדית בריטניקה הנחשבת וזאת על אף שערכים בויקיפדיה ובגוגל נכתבים ונערכים על ידי גולשים מרחבי העולם.
דוגמא נוספת לכך היא ניסוי שנערך באוניברסיטת דרום קליפורניה הוצגה בפני אולם מלא סטודנטים צנצנת ענקית ובה 850 סוכריות ג'לי. כל תלמיד התבקש לנחש כמה סוכריות בצנצנת, וכולם טעו בטווח אך ממוצע הניחושים היה כמעט מדויק – 871 – זו חוכמת ההמונים.
חוכמת ההמונים באה לידי ביטוי גם במקומות העבודה, ככל שישיבת עבודה תהיה מרובת משתתפים שלא חוששים להביע את דעותיהם כך תוצאותיה יהיו טובות ויעילות עבור הארגון
אז מה צריך לעשות בכדי לקיים ישיבת עבודה מוצלחת?
חיבור בין עמיתים מדורות שונים – כאשר מצוותים צעירים מוכשרים לצד מקצוענים ותיקים מתקבל שיתוף פעולה פורה ביותר.
חינוך לרגישות חברתית- הקשבה והפגנת רגישות להבעות פנים ושפת גוף בכוחם להשפיע על הצלחת הצוות יותר מאשר ניהול דומיננטי ואייקיו של חברי הצוות.
תרבות שיחה- כאשר זמן השיחה מתחלק בין החברי הצוות באופן שווה מתקבלות תוצאות טובות יותר, חברי צוות דומיננטיים מפחיתים דווקא את יכולת ההצלחה של הקבוצה.
הגדלת שיעור הנשים בקבוצה- לרוב נשים מפגינות רגישות חברתית גדולה יותר מגברים, הן לא חוששות לשאול שאלות עד שנושא מסויים יובהר להן. בעוד שגברים נמנעים בד"כ מלשאול שאלות ויעדיפו להצניע את חוסר הבנתם. לכן, נשים משפרות את ביצועי הקבוצה כולה.
החלשת ההיררכיה- כאשר מקבצים אנשי הנהלה יחדיו לסיעור מוחות התוצאות הממצעות יהיו נמוכות יותר מקבוצות מגוונות בהן לוקחים חלק אנשי צוות זוטרים יותר.
לצפיה בסרטון הניסוי: כמה מלח יש בים המלח? לחצו כאן
הרשמה לקורס תאריכי פתיחת קורסים